ABSORBTIA ȘI BIODISPONIBILITATEA FORTIFERRUM® +
ABSORBTIA FORTI
FERRUM®+

ABSORBTIA FORTIFERRUM®+

Compusul pirofosfat feric din FORTIFERRUM®este incapsulat intr-un lipozom compus din doua straturi de fosfolipide intr-o structura bogata de lecitina. Tehnica de microincapsulare a fierului produce lipozomi foarte stabili cu capacitatea de a rezista aciditatii gastrice, permitand produsului sa ajunga la tractul intestinal fara aparitia efectelor adverse. Astfel, aparitia disconfortului gastric datorata actiunii pro-oxidante a fierului liber gasit in sarurile conventionale de fier este impiedicata.

După depășirea barierei gastrice, FORTIFERRUM®+ ajunge in intestinul subtire unde este complet absorbit de un tip specific de celule epiteliale numite celule M. Aceste celule fac parte din sistemul imunitar (1) si sunt responsabile pentru initierea raspunsului imunitar care transporta antigene (natura lipidica sau proteica) din lumenul intestinal in alte celule imune (2). Absorbtia FORTIFERRUM®+  de catre celulele M se efectueaza printr-un mecanism numit endocitoza celulara conservatoare.

Figura 1: Mecanismul de absorbtie: FORTIFERRUM®in celulele M ale intestinului prin endocitoza. Lipozomii sunt complet transportati de sistemul limfatic la ficat, unde pirofosfatul feric este eliberat prin degradarea lipozomului.

BIODISPONIBILITATEA FORTIFERRUM®+

S-a efectuat un studiu comparativ al absorbției și biodisponibilității fierului lipozomal FORTIFERRUM®+ cu alte săruri de fier conținute în celelalte produse comercializate. Studiul a arătat că atât absorbția cât și biodisponibilitatea pirofosfatului feric de FORTIFERRUM®+ sunt semnificativ mai mari decât cele prezentate de alți compuși ai fierului utilizați în comparație.

S-a demonstrat că absorbția FORTIFERRUM®+ este între de 2 și 4 ori mai mare decât pentru celelalte săruri cu pirofosfat feric, sulfat feros sau gluconat de fier care confirmă stabilitatea și eficacitatea FORTIFERRUM®+.

Vitamina C

Pentru a-și îmbunătăți eficacitatea și a compensa deficiențele de fier într-un mod optim, formula FORTIFERRUM®+ conține și vitamina C, cel mai puternic potențator de absorbție a fierului. Vitamina C are capacitatea de a reduce fierul pentru a preveni reacția cu alți compuși care formează săruri insolubile a căror absorbție este redusă foarte mult.

Creșterea semnificativă a biodisponibilității fierului cauzată de vitamina C este menținută chiar și în prezența inhibitorilor cum ar fi fitati, tanini sau calciu și, de asemenea, în prezența pH-ului alcalin, caracteristic intestinului în care are loc absorbția fierului.

Vitamin C contained in Vitamina C conținută în FORTIFERRUM®+ nu numai că îmbunătățește absorbția fierului lipozomal, ci și îmbunătățește absorbția fierului ingerat din alimentatie. Mai mult, vitamina C are și alte proprietăți benefice care îmbunătățesc starea hematologică, deoarece facilitează mobilizarea depozitelor de fier și a enzimelor active capabile să transforme folatul în forma sa activă, protejând eritrocitele împotriva daunelor oxidative.

FORTIFERRUM+® is a registered trademark of A.E.I. 24 - FORTIFERRUM+ © Copyright 2018