IMPORTANTA FIERULUI PENTRU SANATATE

Fierul este un mineral ce se gasestein multe alimente, cu o importanta deosebita pentru sanatatea oamenilor, datorita participarii sale in numeroase procese fiziologice ale corpului nostru, in special in metabolismul celular al energiei. Importanta biologica a fierului se datoreaza capacitatii sale de schimbare a electronilor intre forma ferica (Fe3+) și feroasa (Fe2+), participand la reactiile de reducere a oxidarii.

Fierul este compusul principal al proteinei hemoglobinei din celulele rosii, responsabila pentru transportul oxigenului si incorporarea acestuia in diferitele tesuturi ale corpului nostru. Faraexistenta hemoglobinei oxigenarea celulelor nu ar putea fi efectuatasi viata nu s-ar sustine. Fierul se gaseste in principal in sange dar este prezent si in organe si muschi.

Corpul nostru nu poate produce fier, acesta fiind disponibil exclusiv din alimentatie. Totusi, fierul este unul dintre cele mai dificile elemente nutritive de obtinut, deoarece alimentele contin fier in cantitati mici, iar organismul nostru are o eficienta redusa de absorbtie.

Organismul trebuie sa mentina homeostazia fierului pentru a asigura functionarea normala a activitatilor biologice, fara producerea efectelor adverse asupra sanatatii. Monitorizarea nivelurilor sistemice de fier se realizează prin reglarea absorbtiei și depozitarii.

FORTIFERRUM+® is a registered trademark of A.E.I. 24 - FORTIFERRUM+ © Copyright 2018