PROBLEME DE SANATATE CAUZATE DE CARENTA FIERULUI

Unele boli si afectiuni fiziologice pot provoca carenta de fier, de obicei datorita cresterii nevoilor sau pierderilor crescute ale acestui mineral esential pentru sanatate.

In situatia de deficienta de fier prelungita, organismul poate dezvolta o afectiune cunoscuta sub numele de “anemie prin carenta de fier” sau anemie feripriva, care este o afectiune a sangelui caracterizata prin scaderea cantitatii de hemoglobinasi a numarului de celule rosii din sange.

Deficitul de fier este cea mai raspanditacarenta nutritionala la nivel mondial, afectand tarile dezvoltate si cele in curs de dezvoltare, fiind principala cauza a anemiei. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), aproximativ 1 miliard de persoane din intreaga lume sufera de anemie prin deficit de fier, iar dublul acestora sufera de deficienta de fier, ceea ce le afecteaza sanatatea si calitatea vietii.

Lipsa acestui mineral este legata de o reducere a capacitatii fizice si cognitive, rezultand o performanta mai slabasi, de asemenea, cu o rezistenta mai mica la infectii. Deficitul de fier este o tulburare multifactoriala care poate fi legata de aportul alimentar, starea fiziologica sau mostenirea genetica a individului.

In randul adultilor, femeile sunt cele mai afectate de problemele de deficit de fier. In special, cele care prezinta un risc mai mare sunt femeile la varsta fertila, femeile cu pierderi abundentesi prelungite de sange in timpul menstruatiei si femeile insarcinate, ca urmare a cresterii necesarului de fier legate de cresterea fatului.

Simptomele precoce cauzate de deficitul de fier sunt oboseala si apatia. Femeile si adolescentii care consuma rar carne sau care urmeaza o dieta vegetariana au mai multe sanse de a avea depozite de fier scazute si de a dezvolta simptome de anemie.

Prezenta unei deficiente de fier in timpul sarcinii, indiferent de cauza care promoveaza aceasta situatie, poate creste morbiditatea, crescand astfel riscul decesului perinatal, nasterea prematura sau greutatea scazuta la nastere.

FORTIFERRUM+® is a registered trademark of A.E.I. 24 - FORTIFERRUM+ © Copyright 2018