TRATAMENTUL DEFICENTEI FIERULUI

Solutia principala in tratamentul deficitului de fier este administrarea de medicamente sau suplimente alimentare pe bază de fier. Cu toate acestea, o problema majora legata de aceasta grupa terapeutica este aparitia efectelor secundare asociate administrarii fierului, care poate conduce la dificultati in administrarea terapeutica si, de asemenea, la conditionarea conformarii pacientilor in tratamentul pe termen lung.

In ciuda faptului ca multi medici au experimentat diverse variante terapeutice  pentru a depasi problema efectelor secundare, aceasta reprezinta inca o bariera pentru tratamentul pe termen lung pentru deficitul de fier. Mai mult, incapacitatea fiziologica a corpului de a absorbi intregul fier ingerat, care este absorbit numai in fractiune mica (10% pana la 20%), chiar si la pacientii cu deficit de fier sever, are deseori consecinte nedorite care agraveaza starea clinica.

In acest context, in care abandonarea terapiei are o frecventa ridicata, este nevoie de noi formulari care sa imbunatateasca absorbtia si tolerabilitatea aportului de fier pentru a asigura o mai buna respectare a tratamentului, permitand o solutie adecvata pentru starile de deficit de fier.

FORTIFERRUM+® is a registered trademark of A.E.I. 24 - FORTIFERRUM+ © Copyright 2018